Разтварям с трепет пожълтелите страници
и се връщам към миналото на предците ни
и сълзи горещи съживяват буквите и толкова
много мъка и болка - като незараснала рана!
България - Майко закрилнице свята...
Напоена с толкова много кръв на невинни,
събрала си болката - скрита е в пазвите...
на отминали събития записани в историята
за да помним храбростта на героите...!
Разтварям с трепет пожълтелите страници
и нека да си поделим по равно болката!
И нека си спомним и да направим поклон
до земята! За тези които са дали живота си
и са те бранили от чужди нашествия! И нека
запазим завинаги в себе си! Силния и борчески
дух на предците ни - като ясна звездица
в небето да свети! За да помним и пазим нашата
вековна история - тъй мила е и тъй свята!
И ето, балкана разказва дивни и чудни легенди!
За храбри войводи за безстрашни борби в името
на свободата за свидни предания и песни...
И огласяли с боен вик тишината...!
Трепти, трепти и изгрява ясно ми слънце!
Над нашата мила и свидна Родина!
И толкова гордост напира в сърцето ми!
Заклевам се - до сетния си дъх ще те пазя!
03.03.2019г
© Катя Всички права запазени