24.12.2021 г., 18:17 ч.

Родина 

  Поезия » Гражданска
721 0 1

В този свят ни ориса някой, не на шега,

и на камък написа: все да водим борба

за Родина, за име и за вяра света̀

и над нас за да  има и небе и дъга.

 

В този свят безутешно до последния миг

ще се лутаме грешни и ще падаме с вик,

но така е в живота и така е в смъртта:

първо търсим Голгота, след това Вечността!

 

И не ще да забравя земен рай, висоти…

И не ще да останем на лъжата слуги.

Ако своя не мога да те зърна, ти знай,

че в сърцето си цяла ще те нося докрай!

© Лъчезар Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??