17.03.2008 г., 18:04 ч.

Родино моя 

  Поезия
580 0 0

 Родино моя

 

 

Родино моя,

ти си майка мила,

отново аз при тебе идвам

и бързам аз да се завърна.

 

Тъй дълго в странско съм била,

чужд хляб делила съм със други,

с една завивка съм се завивала със други.

 

Но при тебе, майко, искам да се върна,

да целуна майката земя,

да отида в тез поля широки,

да нагазя в буйните жита,

да отида аз в Балкана вековен

и да чуя песента хайдушка!

 

 

Ти си ми майка,

само можеш ми простиш,

отвори ръцете твои

и като майка прегърни ме.

 

 

Да дойда аз.

Да пия от извора

на вечния живот.

 

Да дойда аз и да търся заряд

за вечни векове.

 

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??