30.12.2022 г., 9:24 ч.  

Родино моя 

  Поезия » Гражданска
157 1 1

Родино моя, пазя те дълбоко
във дебрите на своята душа.
Отворила сърцето си широко,
не подминаваш мерзост и лъжа!

 

Родино моя, вярвам безрезервно
в посланието на древен народ.
И няма да допусна лицемерно
да си отиде битие и род.

 

Родино моя, гледам красотата,
която от снагата ти струи,
все търся неизменно свободата,
която във ядрото ти гори.

 

Родино моя, зная, че си силна
и браниш безрезервно своя дълг.
Дори в моменти крехка и безсилна
ще разрушиш затворения кръг.

 

Родино моя, няма да си тръгна,
дори когато трудно се живее.
За теб, повярвай, всичко ще обърна
и бъдещето слънце  ще огрее!

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И може би след толкова забавяне
    животът труден няма да ни стресне!
    Хареса ми, Нати, особено финалът!
Предложения
: ??:??