28.01.2008 г., 11:19 ч.

Родолюбни, български следи 

  Поезия » Бели стихове
490 0 3
                         Родолюбни,
                    български  следи...

             Зеленее  вред  красиво,
             чанове  огласят  леса...
              А  гайди  жално  извиват,
              за  обич  родна  зоват...

              Родина    незаменима,
              чудни  мостове   и  реки,
              песен   се   лее   хайдушка,
              глас  полита, сърце ми тупти...

              Светят  очи  умилени,
              славен  корен, святи  деди,
              ти,  Родино,  в  сърце  ми
              гравира с  обич  следи...

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??