25.08.2013 г., 17:18 ч.  

Родопски пьрволак 

  Поезия » За деца
541 0 0

Чантата, тате, мамо,

не е вярно, че е тежка!

Мога да я нося само

на едната плешка!

 

Тетрадки ми купи тати,

в книжарницата те са,

със големите квадрати

за числата до десет!

 

С редове - широки, тесни,

букви да редя във тях!

Виждат ми се много лесни -

с кака вчера ги писах!

 

И по горската пътечка

да вървя не ме е страх!

Няма вълци, нито мечка,

с баба боровинки брах!

 

Мама с татко забелязаха,

че в детските очички,

невинно-плахи, се показаха

две мьнички сълзички!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??