11.05.2021 г., 17:35 ч.

Роки 

  Поезия » Философска
803 1 0

 

Имаш нужда от топла дума?

Но коя е? Аз трудно гадая.

А тя ще извади куршума,

ще те превърже, ще те окае.

 

Ела и кажи нещо тъпо, ненужно –

че времето пак се разваля.

Там някъде в мен се събужда

желанието да те погаля.

 

Точно сега пада здрача –

безпомощен, беззащитен.

Накъде ли утре ще крача

в Света така любопитен?

 

Да научи топлата дума,

незначеща нищо за него

и ни пъхне, и скрие в албума

на своето старо его.

 

Моля елате! Тук съм!

You are welcome сеньор!

Аз не съм таласъм,

а в живота отчаян боксьор.

 

Аз паднал за мойта победа,

имам нужда сега -

да те чуя, да те погледам...

Сам „Думата” да промълвя.

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??