3.04.2008 г., 21:27 ч.

Рокля от лалета 

  Поезия » Любовна
1748 0 22

                                                                            ... посвещавам на един приятел,

                                                                                 който е в  Страната на лалетата...

Набра ли цветовете? Изтъка ли
плата за мойта рокля от лалета?
Събра ли ветровете във спирали,
да се закачат с нейните плисета?

Открадна ли лъчи от Слънце зряло,
в прах златен всяка тичинка да свети?
Изпреде ли от облачето бяло
дантела - лодка да е деколтето?

Разкри ли тихомълком на Океана,
че дар ми носиш - рокля от лалета?
Че никоя в Света такава няма,
защото сам я прави със сърцето???
                            

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??