29.07.2023 г., 17:19 ч.

Рокля от морска пяна 

  Поезия » Любовна
197 0 3

                           Рокля от морска пяна

 

 

Красива жена с бяла рокля на цветя,

върви по пясъка, слънцето усмихва тя.

Вълните нежно галят нейните крака,

идват и си отиват вълна' след вълна'.

 

Седна на брега и се загледа, замечта,

а морето сливаше се с небето, синева.

Усети с трепет тя една Голяма вълна',

а роклята и сякаш сля се с морето сега.

 

Една красива рокля от морска пяна,

бяла и чиста като нейната добра душа.

Лежи на пясъка а слънцето я гали с лъчи

и сякаш любов между море и жена струй.

 

Отдала му се тя с цялото си сърце и душа,

а то морето е нейният любим сега.

На устните и грее слънчева усмивка,

една любов платонична, красива мечта!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??