8.10.2011 г., 23:35 ч.

Рондо 

  Поезия » Гражданска
337 0 1

                             RONDO*

 

След шестдесет години диво плуване

      във Океана от насилие и пот,

          със жаждата за по-добър живот,

затънахме в огромно езеро от тиня,

         с ръка, протегната за милостиня...

И се лутаме като отровени от дрога,

                           че стъпихме от Тръна,

                                              та на Глога!

За двадесет години вече мразим

          тия "приемници", които,

                       във Блатото ни вкараха

                                                   да газим.

И мислим  вече техните "отци"

                         да обявим ли

                                               за "светци"

и на "нетленните" им мощи

           да почнем да им палим свещи...

Накрая, като теглиме чертата,

     по елементарно проста сметка,

            с игра на Руската рулетка, * *

                      Българинът като Човек,

                              проиграва вече век...

 

-------------------------------------

* rondo -движение в затворен кръг

** провалени експерименти за нов

     обществен строй.

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??