18.01.2008 г., 17:27 ч.

Ручейна вода 

  Поезия
462 0 3

Върви водата, тече, шуми, не спира,

набира устрем в порива си – жив,

към водопада скорост тя събира,

да съживи света красив и див.

 

А той висок е – дивна гледка,

пра-стар, голям, величествен, скалист

и в лятото красива, с топла наметка,

тече по водопада – в ручей чист.

 

И плиска се водата – тъй красива,

тече, преплита се в нежен воал,

по стръмното, планинско било,

във горският пиедестал.

 

А слънцето огрява тази гледка,

със топли, летни, утринни лъчи,

във утрин  лятна, във росица редка,

на водопада ручеят шуми, шуми, шуми!


 

                                                                                           05.07.2003г.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??