4.06.2020 г., 15:12 ч.

Ръкопис за мечтата 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Друга
551 0 0

Като чернова на книга,

на която ръкописа

е заплел изкусно

някаква интрига,

първо ме олиса,

стисна ме за гърлото

и толкова ме слиса.

Още във началото

останахме на тихо -

аз и той - незнаещи,

гледайки се плахо,

непреставащи

да се изненадваме.

Аз - без никакво

очакване, но много

любопитство.

И той - ръкописът - 

с тайни и обрати,

още недочетен.

Питам се, знаем ли,

героинята каква е?

Дали е искала

да каже нещо повече?

Или автора го прави 

вместо нея,

а ако е мечтаела 

да бъде само истинска,

преди всичко друго,

без да преиграва?

Желанията си да сбъдне,

а останала е неразбрана.

Нищо не е честно.

Може ли такава

манипулация да остане 

ненаказана?

Може, казват и в живота,

не само във книгите,

неправдата е често

и равнодушно

подминавана.

 

 

 

© Даяна Руменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??