Лятна сутрин и чаша кафе
и навън е сутрешен хлад
аромат около мене се носи
ободряващ и до болка познат.
Лятна сутрин… след вечер със теб,
попивах кафето като с твоите устни,
в мен се разливаха горчиви нюанси,
горчиви, но за мене толкова вкусни.
Устни по-горещи от кафено зърно,
а то по-кафяво от твойте очи,
преглъщам кафето - спомен за теб,
но в устата ми вече то само горчи.
© Никола Станиславов Всички права запазени