11.06.2017 г., 20:43 ч.  

С дух велик 

  Поезия » Философска
395 0 0

С дух велик

 

Стъпва нежно утринта –
рони капчици въздишки,
а сред тях искри дъга,
гали всеки със усмивки.
Под дъгата расне лик
на герой от смели ери,
призован в стихийни дни
от надежди заблестели.
Строева тръба, през вик
и картечен грохот, стражи,
а до тях "велик войник"
пее над отломки вражи.
Всеки с идеал велик,
всеки с необят от вяра,
може с мисъл да твори
Мир, а не духовна драма.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??