6.11.2017 г., 21:04 ч.

С любов 

  Поезия
864 1 0

За теб, Родино, все се пише и разказва

колко красива и омайна си била,

и там, в чужбина се приказва,

че няма друго място като тебе в света.

 

Тук са най-високи планините

и най-бистро е нашето море.

Най-плодовити са ти равнините

и въздухът, най-чист е на синьото небе.

 

Стъпки трептят ти още по земята

на храбри български герои,

извоювали с гордост Свободата,

с вярност, в своите устои.

 

Ти си пламенна и жива.

Погледни! Природата не спи -

ражда се красива самодива

и непрекъснато се обагря и цъфти.

 

С теб е най-звучна тишината,

мелодията ти звънти в мен.

Живееш в сърцето и душата -

без думи, оставам завинаги пленен.

© Янита Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??