28.05.2018 г., 1:49 ч.

С малко думи 

  Поезия » Любовна
1270 2 7

Как описвам с малко думи
кой ли вятър ме отнесе,
тези мислени тайфуни,
дето в мислите привнесе?

 

Кой изказва с малко думи
как сънят му се променя,
как среднощем него буди
с чувства пълна епопея.

 

Колко може? С малко думи?
Как ще мога да напиша
тези трепетни куршуми
как ми "стегнаха каиша"?

 

Конспектирам! С малко думи...
Ужас! Колко ми е трудно!
Взрив от реч, сърца и бури,
да туширам е подсъдно!

 

Тъй! Накратко ще опитам

да разкажа за ума ми...

Ох! Тъпак! Какво се мъчиш?

Може даже и без думи!

 

Колко може? С малко думи?
Как ще мога да напиша
тези трепетни куршуми
как ми "стегнаха каиша"?

 

Е, ще пробвам с малко думи...

...нещо може да изпусна...

Ох! Защо е толкоз' трудно

откровението да пропусна...

 

Всъщност, знам, не бих подминал...*

Всъщност... няма да отричам...

Ще ти кажа, но без думи

*теб, че мога да обичам!

© Мирослав Димов Морис Джордан Всички права запазени

...тези трепетни куршуми как ми "стегнаха каиша"...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??