18.08.2019 г., 7:17 ч.

С всички негови тайни 

  Поезия
109 0 0

С ВСИЧКИ НЕГОВИ ТАЙНИ

 

Търся стъпките на живота отминал,
вече скрити на забравата от прахта,
стържа ръждата, с пръсти милвам
всяка поникнала като цвете следа.

 

Усмивките, болките, сълзите са мои.
Всичко друго - белези от трудния път.
Кръвта във вените под дебелия слой
е любовта на сърцето в моята плът.

 

Най скъпи ми са стъпките кървави.
Те са изгорелите пеперуди от огъня,
мечтите, които се стопяваха първи,
направили душата крехка на броня.

 

Гарванови пера в кръвта са слепени.
Убих ги, когато защитавах децата си.
Смях и нежност в дъга са преплетени,
любов, изтъкала плътта на делата ми.

 

Нишката на Ариадна бавно криволичи
по пътеките на душата ми безкрайни
и знаете ли колко безпределно обичам
живота си... със всички негови тайни!

 

17 08 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??