30.10.2010 г., 17:23 ч.

Сам 

  Поезия » Друга
507 0 0
Съвършени улици;
по тях съвършените хора
със съвършено празни лица:
приличат на просяци,
чиято едничка опора
са дребни, невзрачни неща!
        
             ***
 
А светлината лъже.
Лицемерно измисля форми
и рисува несъвършенства;
прави те тъжен,
връзва те в нечии норми
и красотата бездейства!
              ***
Затова си нещастен...
Несъвършено прекрасен!
Напразно заспиват сами;
Дълбоки и тъжни очи!

© Ива Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??