1.09.2010 г., 13:51 ч.

Само на тебе ти казвам 

  Поезия » Хумористична
696 0 7

 

САМО НА ТЕБЕ ТИ КАЗВАМ

 

 

Майчице мила!

Защо ми трябваше

да влизам в морето?! 

Ама хайде,

викам си,

да се понапличкам,

пък и нека тия

мънички нежни вълнички

да ме понагъделичкат

по сърцето,

че съвсем се е унило

от рецепти

и от семпло вино,

и от всичко, дето скрива

радостите и мечтите

на детето, което обича

да открехва вратите

дори и на времето, без да го пернат

през ръчичките.

И... влязох.

Аз,

който можех да яхам

и яхти,

и салове от тояги,

даже и премъдри Яги

с мериносови

къдри метли!

Но...

Ах!

Изненада!

Тези почти недоносъци,

съвсем безпощадно,

се превърнаха в най-гладните и

хищни вълни и

ме изядоха...

Та сега с останалите

кости и разхвърляна душа

да ви пиша този стих

върху пясък след отминала вълна,

че с него барем да остана жив...

О, Боже,

що за простотия,

казаха ми тия,

що не можеха да сричат!

 

Мина сприя

и отми я

мойта притча...

А Слънчо после се усмихна

и пусна си лъчите

от вълничките да пие,

за да обича всички.

Мамма мия!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??