25.06.2007 г., 14:21 ч.

САМО С ОЧИ 

  Поезия
543 0 2

САМО С ОЧИ

Искам всичко
               само с очи да ти кажа.
              Аз отдавна научих
                        на очите ти тихия говор.
 Не гласът ти - очите ти
               казаха първо "обичам!"
         И до днес този поглед -
                              и денем, и нощем -
                                     спира дъха ми и ми взема ума...
Не, за Бога, не отвръщай очи!
                   Нека всичко ти кажа,
                             или поне да опитам,
          пък тогава - върви
                        и живей както искаш!...

Ще усетиш ли някога
          как получавам дива аритмия,
                            щом те видя?
Как пулсира в гърлото
          моето свито сърце,
                     ако само за миг те докосна?
                 Не, едва ли!
Явно Бог е решил
            чрез тебе и моята болка по теб
                          да ме учи на вяра и на смирение...
             Тъй да бъде! Амин!
Нека само с очи да говоря,
                    че гласът се променя,
                        а устата изричат полуистини често...
    Погледни ме - и после върви!
Искам всичко
                     само с очи
                                   да ти кажа...

030805

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да,бог ни учи чрез болките на вяра и смирение!
    Дано си научим уроците скъпа!
  • Теменужка , мила дружка, бях се затъжила за теб!А ти си написала прекрасен стих!Радвам се , че те чета! Цветята ги обичаме най-вече с очи!
Предложения
: ??:??