28.04.2017 г., 18:50 ч.  

Самодива 

  Поезия » Любовна
826 4 11

Самодива

 

Ще ти разкажа приказка една,

написана от малка самодива.

Във думите дали ще се познаеш,

магията дали ще те достигне.

С усмивка тя ще те посрещне

и с красотата си ще те омае.

Не знае бъдещето ти какво е,

но как във нея да се влюбиш знае.

Със меден глас ще те повика,

в очите си нощта е скрила.

За миг тя сякаш е богиня,

в ръцете и е твоята сила.

Сърцето ти за нея бие,

в косите и заспиваш нощем.

С прегръдката си ще те стопли,

в душата и бушува огън.

И щом погледнеш към луната,

ослушай се за песента и.

С целувка тихичко във мрака,

тя вечен спомен ще остави.

За теб ще се превърна в самодива

и в самота да те оставя няма.

Защото приказката е красива,

когато краят и написан е от двама.

© Силвия Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??