24.06.2021 г., 17:27 ч.  

Самодива 

  Поезия
254 0 0

От самодивите идвам,
те са мойте сестри.
В тъмните нощи изобщо не мигвам,
ти сред принцеси недей ме търси.
Те някои спят непробудно,
други обувките губят,
а трети с джуджета живеят сами.
С мен обаче вечно е трудно
и трябва да бродиш из много гори.
Трябва по-смел да си от Звяра,
а сърцето ти голямо - на ловец.
Че до мен се стига само с вяра
и погубвам всеки дръзнал хитрец.
Любовта ще трябва да те води,
а такава обич при всеки не отива.
Щастливец си, ако те споходи
и достоен за една самодива!

 

© Галина Кръстева Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1420 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??