10.01.2007 г., 12:02 ч.

Самота! 

  Поезия
878 0 4

Окова ме здраво самотата,
вериги тежки влача всеки ден...
сякаш зъл магъосник омагъосъл ми краката,
и не искат да се подчиняват те на мен.

Боже, а тежат оковите големи,
не позволяват ми дори усмивка да си подаря,
вкопчили се някак здраво в мене,
присмиват се на мойта самота.

А аз увяхвам бавно като цвете,
само оставено, без светлина,
самотата, и тя надсмива се над мене,
но не може да ми вземе моята душевна красота.

И търся някъде прозорец светъл,
за да видя лъч от нежна светлина,
и се моля някой да почука,
пак на моята врата,

Тогава усмивката ми пак ще засияе,
сърцето оковите ще победи,
мечтите ми отново ще мечтаят,
и щастието ще се възроди!

© Дидка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??