13.06.2008 г., 9:10 ч.

Самота 

  Поезия
744 0 12

Човек се ражда сам и сам умира.

Човекът днес не вярва в чудеса.

Така във делниците си недосъзира

най-видимите, истински неща.

 

Стремим се все към нещо по-голямо

и търсим все по-висша красота...

Не осъзнахме, че такова нещо няма

и не това е важното в света.

 

Измисляме си грехове и грешки,

натякваме измислени неща

и се оправдаваме, че е човешко,

и казваме, че нямаме вина...

 

... Човекът нещо все недосъзира -

не вижда истинските, видими неща...

Човек се ражда сам и сам умира.

Помогни, за да не бъде с нас така!

 

                                                   1999 г.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??