4.06.2008 г., 20:12 ч.

Самота 

  Поезия » Любовна
683 0 1

Сега седя сама, а тишината

от болка и от празнота крещи.

Сега седя сама, а самотата

ме убива с парещи от студ искри.

 

Край мене хората са много:

смеят се, говорят с лекота.

И аз се смея или гледам строго,

сред тях съм, но съм пак сама.

 

Устата ми разтяга се в усмивка,

очите ми ги гледат с доброта,

ръката ми за поздрав тяхна стиска,

а сърцето го разкъсва празнота.

 

Най-страшна самотата е сред хора:

около теб са много, а пък ти си сам.

Главата нежно да положиш от умора

на рамо искаш, но го няма там.

 

Сега очите си затварят и се връщам

във времето, при спомените, любовта...

Някой някога със обич, без да искам,

даваше ми всичко. И не бях сама.

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Най-страшна самотата е сред хора:
    около теб са много, а пък ти си сам.

    Наистина чувството е смразяващо страшно! Поздрав за стиха, скъпа Яна
Предложения
: ??:??