14.06.2019 г., 19:54 ч.

Самотната гара 

  Поезия » Авторска песен
479 0 0

Много гари има в света,

но една само мен ме очаква
с прегръдка на плочник горещ
и дъх на липи разцъфтели.

 

Много гари има в света,
но една само мен ме посреща,
всяко лято с любов и надежда,
и очаква през нея да мина.

Много гари има в света


но една само мен ме сънува,
всяка есен за мене тъгува
и очаква на нея да сляза.

Много гари има в света,


но една само от тях,
сгушена в сняг без пъртина,
ме очаква през нея да мина -

 

По дългия път към дома.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??