11.06.2018 г., 23:01 ч.

Сарабанда 

  Поезия » Любовна, Философска
578 0 1

Гледам те и чак не ми се вярва –

колко много посребря,

по лицето, детско нявга,

пътя виждам извървян.

 

Хилядите радости, неволи,

още помня до една,

мрежата от спорове, тревоги,

разплетена с усмивка на уста.

 

Срещнахме, изпратихме чедата,

наше щастие, тъга,

побеля на теб брадата,

а къщата ни опустя.

 

Още чувам нощем глъчка,

от вечерите край дъба,

по лицето всяка бръчка,

от щастието е следа.

 

Едно не се е променило –

още ме разсмиваш с плам,

още става ми най-мило

щом очи отворя ти да бъдеш там!

© Петя Богданова Всички права запазени

Сватбена муза

Сарабанда, Бергман.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??