5.09.2015 г., 21:11 ч.  

Саркофаг 

  Поезия
644 0 0

Саркофаг

 

Тленни останки

на спомен убит

лежат в саркофаг

дълбоко зарит.

 

Под сенки дебели

на стари дървета

спи под земята

и пази завета.

 

Шепоти тихи

на ветрове сърдити

приканват да търсим 

тайните скрити.

 

Но тайни коварни

аз не искам да знам!

Легнали в гроба

да си стоят там!

 

Не искам длани измити да цапам.

От минало грозно най се боя!

За спомени мъртви, изгнили

няма със кърви пръста да поя! 

© Тита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??