18.10.2009 г., 6:50 ч.

Сбогом 

  Поезия
534 0 1

СБОГОМ

 

Ще си отидеш,

а може би  си си отишъл,  

без да го разбера.

Или е малко трудно

да си тръгнеш   –

за сбогом без да ми помахаш

и безразлично да обърнеш гръб?

 

Досадата разсича като огън,

убива радостта да бъдеш с някого - нали?

Изпепелява те

и цялата ти същност се изправя

срещу обсебващия чужд копнеж.

 

Очите си не искам

зад лъжи да криеш,

виновен да се чувстваш –

може би.

Или да търсиш място,

където няма да съм с теб.

 

 

Усмихвам се

и сбогом тихичко ти казвам.

Върви към своя свят.

Но всеки в себе си ще носи

от другия останали следи.

 

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??