СБОГОМ
Ще си отидеш,
а може би си си отишъл,
без да го разбера.
Или е малко трудно
да си тръгнеш –
за сбогом без да ми помахаш
и безразлично да обърнеш гръб?
Досадата разсича като огън,
убива радостта да бъдеш с някого - нали?
Изпепелява те
и цялата ти същност се изправя
срещу обсебващия чужд копнеж.
Очите си не искам
зад лъжи да криеш,
виновен да се чувстваш –
може би.
Или да търсиш място,
където няма да съм с теб.
Усмихвам се
и сбогом тихичко ти казвам.
Върви към своя свят.
Но всеки в себе си ще носи
от другия останали следи.
© Елена Бързева Все права защищены