4.08.2013 г., 18:35 ч.  

Заблуда 

  Поезия » Друга
360 0 0

Заблуда

Дъждовна балада заблуда поръсва.
Пробуждат се заспалите макове.
Халюцинират любов и свобода.
Жълтеят вече техните стъбла.

Преливат агресивно езерата.
Отнемат смисъла си скрит.
Търпението понякога е злато,
изсмукано от пръстите грубовато.

Гълъбът намери своя път.
Не го спряха опитите провалени.
С гордо вдигната човка,
сваля старата дегизировка.

 

© Иван Чорлев Всички права запазени

Редактирано!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??