14.08.2014 г., 10:52 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Любовна
450 0 7

След миг ще тръгнеш.

                     И ще се стопиш,

подобно на снежинка

                     във дланта ми!

След миг обаче...

                     Има време. Виж

дървото срещу нас,

                     с две черни врани.

Видя ли ги?

                    Красиви са, нали?

Не казвай, че са грозни!

                     И че грачат!

Не казвай нищо!

                     Зная как боли.

И как без сълзи

                     може да се плаче...

Поглъщам те,

                     без мисъл, без слова.

А ти си бледа.

                     Ти си снежнобяла.

По-страшно аз не зная

                     от това -

два дни любов,

                     три месеца раздяла...!

 

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??