20.01.2013 г., 10:15 ч.

Сбогуване с Любовта 

  Поезия » Друга
1069 0 6

Сбогувам се със теб
и Любовта.
Не искам да оставам -
необичана и нежелана.

Любовта е танц за двама
и боли, когато
другият го няма.
Адски тъжен е танцът,
когато го танцуваш сам!
Душата се свила -
като мънисто от гердан,
захвърлено на пясъка
и никому ненужно...
Сбогувам се със Любовта -
с онази силната, голямата,
която движи напред света,
руши прегради
и прескача разстояния;
онази невъзможната
и закъснялата,
която те изпепелява.
Сърцето - тъжно и безпомощно
изпраща мечтата и смисъла
на своя човешки живот.
... А обичта си -
при теб я оставям...
ако не ти е нужна -
прати я по дяволите!

 

© Валентина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??