14.06.2016 г., 8:22 ч.

Сбогуване с морето 

  Поезия » Философска
250 0 0

Сбогуване с морето

 

Море, лазурните ти дни

 са преброени!

Очакват те

самотни  брегове...

Ще скъсат мрежите

от слънцето такани,

неканените

зимни ветрове...

 

А на брега тълпата

няма да я има...

Ще те сковават

зимни студове.

И ти Самотното

ще затъжиш  за трима,

и ще заживееш

в други светове!

 

О, няма да се влюбват

на брега ти!

И лунните пътеки

ще умрат!

Романтиката нощна,

гдето е в кръвта ти,

и славата

на дъното ще спрат...

 

И ти ще затъжиш

загледано в безкрая...

Ще те разплакват

сняг и дъждове!

Ще протестираш

и ще се бунтуваш ,

зная!

Но зимата

и теб

 ще окове!..

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??