Сбъдница
С едем свещи богови запалих -
пътя ти към мен да осветяват.
И стинско е виното – искри във чашите,
очаквам си с мерак стопанина.
Р обувам на поверията, завещани ми
от прадедите – старите.
Н аложих девет билки – за кураж,
да преборя с обич злите сили.
И змолих благослова господен –
по мъжки да раздаваш милост.
Ц елувам те и прошка от сърцето прося -
ти знаеш как да я наложиш.
А ко трябва живота си ще прекроя. Отново.
С воля… Сбъдна съм… И твоя…
© Таня Хаджидимитрова Всички права запазени