31.10.2019 г., 7:40 ч.

Себеописание 

  Поезия » Хумористична
496 0 0

Да се опиша днес реших-
незнайно откъде ми хрумна.
И ето във ръка с молив
редих слова дорде се съмна.

 

Какво за себе си да кажа -
самотен мъж, видял от всичко.
Обичам музика да слушам,
(но пусната като за фон),
вглъбен във интересна книга
със чаша вино във ръка.

 

Обичам кънтри, джаз и соул,
също етно, рок и блус.
Но най-обичам да се любя
със умна, хубава жена.

 

Но, май жените са капризни.
Не мога да ги разбера!
Все нещо в мен не им харесва
и яхват своята метла.

 

Една ми казва, че дебел съм,
на друга пък изглеждам гържав.
За трета много стар съм бил.
Четвърта търсела пък двойка.

 

Подмятат ме една на друга
и гледат само моя вид.
Една, за цяр не се намери
в душата ми самотна да погледне.

 

"Пък аз си знам че умен съм!
Но защо съм тъй красив?
Може би, защото скромен съм,
а скромността краси човека!" :)

 

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??