11.08.2012 г., 13:36 ч.

Селена и Ендимион 

  Поезия
399 0 0

Селена и Ендимион

Звездна нощ на желания,
в която думите излишни са.
Единствен и шумът от вятъра -
шумът, с който шепне града.

Самотна въздишка в нощта -
от вятъра забулена и отнесена.
Самотно сърце в нощта -
от вятъра прегърнато и дарено с крила.

Както облаци за Селена,
мечтите идват и ме скриват от света.
Отново на път кам онази далечна страна,
където бляновете имат среща с любовта.

Далеч от лабиринта на реалността,
далеч от хаоса и от грубостта,
в страната с безбройните дворци,
в страната с най-ярките звезди.

Там чака ме Ендимион
и там ще бъде той вовеки.
Красавецът, спящ вечен сън,
винаги ще чака в моите мечти.

Юли, '08г.

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??