Някой хърка
във обóра.
Коте мърка
там на двóра.
Яре блее
до стобóра.
Петльо пее
без умóра.
Шаро лае
без да знае,
че събуди
пáтки луди.
Те пък крякат:
"Кря - кря - кря"
Дядо вѝка:
"Тишинá!
Ще ви сгóтвя
на чорбá!".
Баба óхка
под стрехá.
Внуче лáзи
по снегá.
Ех,че чудна
веселбá!
© Хари Спасов Всички права запазени