Помниш ли, когато нежна пеперуда,
кацна върху неразцъфнал цвят?
Пеперудата си ти,
неразцъфналото цвете - аз.
Помниш ли дъжда прохладен,
залял пресъхналата, лятна пръст?
Този летен дъжд си ти,
а земята суха - аз.
А заслушвал ли си се в пъстрия шепот на есенни листа?
Чуваш ли птичите песни?
Ти си вятърът на есента,
аз съм лудият художник!
Да ти кажа, птиците ще отлетят.
Пъстрите листа ще паднат
и ще се сгушат в пухкав сняг.
В дома ни, огън във камината ще светне,
щурче ще пее, вместо птиците - деца...
Не се плаши! Където и да е камината ни светла,
ние ще сме същите ония,
които гледат огъня и си мечтаят.
Мечтаят си за пролетна магия.
И, вярвай ми, мечтата ще се сбъдне!
Сбъдва се от раждането на света!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени