13.07.2009 г., 0:16 ч.

Семейство 

  Поезия » За деца
4410 0 3

Семейство

 

Мойто щуричко семейство

страшно много аз обичам.

Всеки пълен е с безброй таланти -

творци ги аз наричам.

 

Тате чуден е поет -

работяга е напет.

И художник даже -

няма нещо да не може.

 

Баба както казва -

има златни ръце.

Най-добрият зет,

с най-голямото сърце.

 

Мама по професия е педагожка -

с децата тя е виртуозка.

С бизнеса семеен се изявява –

върти го, без да се напряга.

 

Всички ù признават -

страшно е добра.

В това, което върши,

влага цялата душа.

 

А пък кака няма равна –

с ангелски гласец е надарена.

Операта обожава -

по цял ден нещо си припява.

 

Тя от мен е по–голяма,

по-мъдра е, това е ясно.

Със съвети ме засипва

мойта кака сладкогласна.

 

На семейството най-малкият член,

даже по-малък и от мен,

скъпото ни куче е това -

ту душица, ту голяма беля.

 

Всички сме страхотни планинари -

обожаваме природата красива.

В околността най-запалени рибари -

цяло лято сме на язовира.

 

А за себе си какво да кажа -

от всички най-големият щурак.

С остроумия от смях ги спуквам,

от сутрин чак до мрак.

 

Ах! На кой се метнах

аз такова диване?

Няма никога да се променям!

Винаги ще бъда по душа дете!

 

 

© Александра Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??