13.06.2017 г., 13:04 ч.

Сенки 

  Поезия
330 0 0

Вдишвам обич, издишам откровение.

В сенки виждам своето отражение.

Сляпа съм. Душата ми е бяла,

но сякаш, безвъзвратно остаряла.

Изгубена, намирам се в куплети,

родени нощем с думички изляти.

Завират чувства, врят и прекипяват.

В сенки  образите стари оживяват.

Отправям заклинания за зима,

прохладата и, мрака ми превзема.

С глухи вопли в тъмната ми стая,

дочувам нещо, дето си го зная.

Угасих със сълзи огъня зловещ,

и в тъмното дописах си, без свещ,

посланието дето ме измъчва.

Щом завърша - сякаш то започва...

© Мария Божкова Всички права запазени

13.06.2017год.

Минорен МаЖор 

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??