5.06.2008 г., 20:34 ч.

... сенките от друго време 

  Поезия
820 0 9
 

... само бабите окръгляха хорото,

между сенките от друго време...

клатеха се, спомнили сиротно

всичкото им мило, за последно.

 

И поразниците бяха в село,

гледаха се, плюеха отрова,

скрили бездни изпод вежди

и в юмруци - зла прокоба.

*

Като глух удържаше обиди

с ритъма неравноделен, дето

бяха го орисали от малък,

с мъка и тамян в сърцето,

 

чисто като свян момински.

Стоплило пак скута на старица,

взела го за свой, закле го:

"Жив да си ми, бягай, сине.

 

Зло дошло е, зло ще стане,

ние тука се делиме."

После го напъди бързо

с кръстен знак, за да премине.

***

Мина време, опустя мегданът,

веселото тръгна с голо-босият...

младите и днес се карат, сбъдват

смъртната си участ... проста.

 

 

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=252544

 

P.S. Обичам да работя с ръцете си. Тази  фигура е една от малкото, които завърших.

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??