8.09.2009 г., 15:18 ч.

Септември идва с есента 

  Поезия » Пейзажна
516 0 3

 

Вчера беше лято,

днес е вече есен.

Виждам първите

есенни листа.

Те обличат сърцето ми

в цветна меланхолия.

Студено е навън,

както в моята душа.

 

И вятърът е тъжен.

Търси свойто лято.

Загуби го той днес

и бурно съжалява.

Дъждовна капка

вледени сърцето ми.

Небето плаче,

както моята душа.

 

Вчера беше август,

днес вече е септември.

Лятото отлетя

с птиците на юг.

Как искам да заспя

и ново лято да ме събуди,

когато септември вече

ще е далеч от тук.

 

 

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??