Сестричка
Мойта мъничка сестричка
плаха е като сърничка
и днес от тъмно се страхува,
а от непознати се срамува.
Мойта мъничка сестричка
е като изгряваща звездичка,
с усмивка озарява ни лицата,
с обичта си грее ни сърцата.
Но тя и много пакости твори,
във вкъщи мирна не седи,
а на мама от поредната беля
днес косата мигновено побеля.
Мойта мъничка сестричка
догодина ще е ученичка,
детството си свое ще надрасне,
като мен голяма ще порасне.
Но за мене тя е моето мъниче
като бяло цъфнало кокиче,
винаги със мен - мила и добра,
мойта мъничка обичана сестра.
© fervor Всички права запазени