1.09.2023 г., 15:05 ч.

Сеячът на Надежди 

  Поезия
392 4 1

СЕЯЧЪТ НА НАДЕЖДИ

 

… уморих се да сея надежди,

а да жъна все вятър и дъжд.

Като мисля за дните си прежни,

нито злато натрупах, ни ръж.

 

Цял живот все на кривата нива

тътря своите празни мечти.

А животът от мен си отива! –

и към Нищото бясно лети.

 

Синовете нахраних ли с рими?

И щастливи ли бяха те с мен?

Из пространствата необозрими

накъся ми без тях моят ден.

 

И водица от извора пих ли?

Но горчилките свои изпих.

И пред Бога платих всички лихви! –

цял живот да се вихря на стих.

 

Хълтам в есени, все по-печални.

Кой бях аз във световната кал?

Просто – още един ненормалник,

спрял за миг – и след миг отлетял.

 

1 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 14, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И водица от извора пих ли?
    Но горчилките свои изпих.

    Прекрасен си, Комосе поетичен!
Предложения
: ??:??