21.11.2018 г., 10:06 ч.

Сезони 

  Поезия » Пейзажна
472 0 0

Сънувах есен

Избухнала е в цветове безброй

Подготвяйки живота за покой

А въздухът изпълнен е с песен

От птици тръгнали на път нелесен.

 

Сънувах зима

С бяла тишина обляна

Приличаща на бяла пяна

Студена луда и красива

Като непокорна самодива.

 

Сънувах пролет

Пробужда се живота цветен

Към новия такъв заветен.

Пробудена от дългия си летаргичен сън

Природата отново  ражда се със звън.

 

Сънувах лято

Топло, шумно и богато

Със хлебни класове от чисто злато

Обагрено със синева  безкрайна

Красива, дръзка и омайна.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??