6.02.2015 г., 16:37 ч.

Сезони на любовта 

  Поезия
352 0 4

Това ли беше любовта,
сълзи, тъга, безкрайна нежност
страст изгаряща нощта
и болка пареща, небрежна.

Пролет бе, усмивка на момиче,
искрящи капчици копнеж,
под снега изникнало кокиче,
порив, красота, стремеж.

Горещо лято, чар, каприз,
романтика, олтар на радостта,
парещ сетивата морски бриз,
гальовна приказка бе тя.

Като есен тъжна и красива,
палитра от цветя и дъждове,
хризантема, розичка бодлива,
слънце, облаци и ветрове.

В наметка бяла, зима подранила
ледено студена, зъзнеща дори,
ако огън във душа е съхранила
искра на обич вечно ще гори

Мъдрост кротка е сега,
като пуст, крайбрежен кей,
на брега със свойта тишина
бленува своя апогей.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всичко е тя... съхранено в стихове!
  • С годините става кротка, но все пак е жива! Хареса ми!
  • Да, любовта се променя, но остава жива...
    Хубави сравнения!
  • Прекрасно описана любов, както става и в живота с четирите сезона. Поздрави за хубавата поезия, която винаги докосва душата ми.
Предложения
: ??:??