26.03.2013 г., 22:57 ч.

Сгрешеният принц 

  Поезия » Хумористична
778 0 14

Уж беше прекрасен,

уж принц върху кон

и само му липсваше

корона и трон...

Поне отдалече

така ми се стори -

че би довлякъл за мене

всички простори.

Аз уж бях принцеса

с коси до земята,

а той бързал само

да ме метне в кревата.

Веднъж се пресрамих

та го целунах

и превърна се в змей,

но с глава на маймуна...

О, принце мой,

щом си измамен,

взимай си грахчето

и... дим да те няма!

Че след секунда

ще си размагьосан

и цялата приказка

виси, виж, на косъм.

А на вас ви се моля,

щом прочетете,

мерки по спешност

вие вземете -

ако ви срещне

принц недоказан,

във зоопарка

да бъде показан.

Или пък може,

стига да щете,

под купола в цирка

го отведете.

Аз да гледам спектакъла

няма да мога -

след принца вкъщи

принцеси сме много...

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??