24.11.2007 г., 16:12 ч.

Сгуших се 

  Поезия » Любовна
937 0 24

В тебе сгуших се -

като дете в майчиния скут.

Дано да те запомня…

Дълго те четях със поглед -

оглеждах се в очите ти – там спрях.

Да ги изуча исках, но… срещнах твоя поглед.

Питаше ме със очи, задаваше поредния въпрос…

Как дълго са се търсили?!

Опитах да ти отговоря с думи -

не успях – на устните ми сложи пръст -

замълчах… Че не можех да ти отговоря,

тогава сляха се в една

изгаряща целувка -

отдавна се жадуваха, защото…

Не можех да поема дъх.

А ти не бързаше -

като че искаше до дъно да изпиеш

от мене болката…

Притиснах се до тебе силно - не исках

да ми се изплъзнеш…

И сякаш телата ни се сляха,

във едно, като че няма да се разделят…

 

 

02.11. 2007

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??