10.04.2019 г., 18:55 ч.

Шах 

  Поезия » Философска
489 0 0

Хора ли сме или пешки,

играеш, и чакаш своя ход,

но ходът ти дали ще е човешки,

ще имаш ли добър подход!

 

Фигури, а ние сме едни играчи,

дали си цар или царица,

в живота на коне ездачи,

той удря ни с тежка плесница!

 

В страни ръкопляска публика,

и дебне всяка крачка,

сякаш ще пише своята рубрика,

и чака някой да смачка!

 

Живота е шах, а ти ше играеш,

сякаш си та бойно поле,

всичко ти дали ще изтраеш,

всеки живота сам си кове!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??